Vuurwerk

 

Vuurwerk, Oudjaar en oliebollen

Vuurwerk hoort bij Oudjaar, zoals oliebollen horen bij Oudjaar! Het is een traditie: Oudjaar wordt gezellig gevierd met familie, met vrienden of op speciaal georganiseerde feesten. Het is leuk en het is de laatste dag van het jaar.

Vaak wordt de avond al vroeg ingezet, bijvoorbeeld met een eenvoudige gezamenlijke maaltijd. Veel gegeten op 31 december wordt: erwtensoep, bruine bonensoep of tomatensoep – met een lekker broodje erbij.

Daarna breekt Oudjaarsavond echt aan. Op tv zijn er speciale uitzendingen, zoals conferences om met elkaar te kijken. Sommige families spelen spelletjes, maar vrijwel altijd wordt dit gecombineerd met speciale hapjes, in elk geval oliebollen en appelflappen.

Vuurwerk

Als het eenmaal twaalf uur is, dan wordt het tijd om letterlijk te knallen, met vuurwerk. Knallen hoort erbij, om het oude jaar te verdrijven, maar sinds een aantal jaren is het ook vaak mooi vuurwerk de lucht inschieten: Siervuurwerk. In alle gevallen, is het traditie, maar goed en veilig vuurwerk staat hierbij op nummer één. Dat is het allerbelangrijkste. Als het vuurwerk dan ook nog eens voordelig te verkrijgen is, is dit meer dan goed. Vaak is het extra goedkoop, om het vuurwerk in de voorverkoop te bestellen.

 Posted by at 3:16 am